• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Polish Czech English French German Hebrew Italian Portuguese Russian Spanish Swahili BIP
https://www.zsbesko.pl/biblioteka/34-uncategorised/1641-2021-06-18-wiem-co-jem.html

2023.06.01 Konkurs Mini Chef Cook

 

1 czerwca w ZSCKR w Nowosielcach odby się Regionalny Konkurs Mini Chef Cook przeznaczony dla uczniów klasy VIII szkół podstawowych powiatu sanockiego.
Nasza szkołe reprezentowały: Julia Wielobób i Milena Stapińska z 8b. Zadaniem uczestników było przygotowanie przekąski fit- Slow Food.
W konkursie udział wzięło 7 dwuosobowych drużyn. Zadanie konkursowe polegało na wykonaniu potraw zgodnie z zasadami Slow Food – czyli z surowców regionalnych i jednocześnie pozyskiwanych z gospodarstw stosujących zasady proekologiczne.
Nasze utalentowane kulinarnie dziewczyny zdobyły III miejsce i uzyskały tytuł laureata konkursu.
Serdecznie gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów oraz smakowitych potraw!